Castelul Trakai din Vilnius, obiective turistice Vilnius

Castelul Trakai, Vilnius

Obiective turistice Vilnius

Este un castel insular situat in Trakai, Lituania, pe insula lacului Galve. Constructia castelului a inceput in secolul al XIV-lea, de catre Kestutis, si a fost finalizata de catre fiul acestuia, Vytautas cel Mare, in 1409. Castelul a fost unul dintre principalele centre ale Marelui Ducat al Lituaniei si castelul a avut o mare importanta strategica.

Trakai a fost construit in mai multe etape. In prima etapa, castelul a fost construit de Ducele Kestutis, care si-a mutat resedinta aici. Dar, castelul a suferit mari distrugeri dupa atacul cavalerilor teutoni, din anul 1377.

In a doua etapa au fost adaugate doua aripi si un dojon, care separa palatul de fortareata. Dojonul a avut o capela si spatii de locuit. Aripa intreaga de sud a fost folosita ca Sala Ducala. Aceasta sala si-a pastrat decorul sau original. In etapa a treia a fost extinsa fortareata.

Trakai este construit din caramizi rosii. Blocurile de piatra au fost folosite numai la baza si partile superioare ala cladirilor, la turnuri si la ziduri. Castelul a fost decorat intr-o varietate de moduri, inclusiv tigla plafon din sticla, caramizi arse si vitralii. Se poate spune ca este in stil gotic, cu unele caracteristici romanice.

In timpul secolului al XIX-lea, castelul a fost reconstruit. In mare parte, reconstructia a fost terminata in 1961. Castelul a fost reconstruit in secolului al XV-lea.

In timpul verii, Castelul devine un centru de muzica si unde sunt organizate numeroase spectacole.

Transport public pentru Castelul Trakai:
 
Preturi intrare in Castelul Trakai:
 
Program Castelul Trakai:
 
Telefon Castelul Trakai:
 
Site oficial Castelul Trakai:
Vilnius
Bilete de avion spre Vilnius:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Castelul Trakai:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne