Catedrala Vilnius din Vilnius, obiective turistice Vilnius

Catedrala Vilnius, Vilnius

Obiective turistice Vilnius

Catedrala initiala a fost construita in 1251, iar in 1387 a fost construita o noua catedrala in stil gotic. In prezent, catedrala actuala prezinta caracteristicile stilului clasic si este un proiect al lui Laurynas Gucevicius. Este si principala catedrala Romano-Catolica din Lituania.

Cea mai frumoasa parte a Catedralei este capela baroca a Sf. Casimir, care a fost construita in perioada 1623-1636. Cripta prezinta o sectiune transversala a orasului, de-a lungul veacurilor, care merita vazuta.

Lacasul de cult cuprinde nici mai mult, nici mai putin de patruzeci de opere de arta, realizate in perioada cuprinsa intre secolele XVI - XIX. Printre acestea se afla si cea mai veche fresca din Lituania, care dateaza din secolul XIV.

De asemenea, nu trebuie sa ratati un tur prin catacombele catedralei si nici o plimbare in clopotnita, care are 57 de metri inaltime.

In curtea Catedralei, in piata, uita-te dupa o placa pe care este scris cuvantul "Stebuklas", care inseamna "miracol" in lituaniana. Legenda spune ca vizitatorii trebuie sa se aseze pe ea, sa-si puna o dorinta si sa se roteasca de trei ori, pentru ca dorinta lor sa se adevereasca.

Transport public pentru Catedrala Vilnius:
 Adresa: Strada Katedros aikštė 1, Piata Catedralei
Program Catedrala Vilnius:
 De luni pana duminica, intre orele 07.00 - 19.00
Telefon Catedrala Vilnius:
 +370 5 261 1127
Site oficial Catedrala Vilnius:
Vilnius
Bilete de avion spre Vilnius:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Catedrala Vilnius:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne