Orasul Vechi din Vilnius, obiective turistice Vilnius

Orasul Vechi, Vilnius

Obiective turistice Vilnius

Numit si Senamiestis, Orasul Vechi Vilnius este o zona care a inceput sa se dezvolte inca din Evul Mediu si care in cele din urma a fost inconjurata de un zid de aparare. Acesta a condus la crearea unei zona clare, cu o forma care a rezistat pe o perioada lunga de timp. Aceasta zona are un statut separat in structura administrati-teritoriala a orasului.

In timp ce structura urbana, cu exceptia catorva zone afectate in mod semnificativ in timpul celui de-al doilea razboi mondial, reflecta tendintele secolului XIV, arhitectura cladirilor este in cea mai mare parte din perioadele stiluluui baroc si clasicism, avand insa si cateva exemple de arhitectura renascentista si gotica.

Trebuie mentionat ca orasul medieval Vilnius a fost in mare parte un oras de lemn si a fost devastat de numeroase incendii puternice in 1513, 1610, 1737, 1748 si 1749. Prin urmare, chiar si cladirile din secolele XIX si XX pot avea beciuri construite in stil gotic sau renascentist.

Bilete de avion spre Vilnius:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Orasul Vechi:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne