Turnul Televiziunii din Vilnius, obiective turistice Vilnius

Turnul Televiziunii

Obiectiv turistic din Vilnius

Turnul TV este una dintre cele mai inalte cladiri din Europa de Est si cea mai intalta din Lituania. Are nici mai mult, nici mai putin de 326,5 metri si cantareste intre 25.000 si 30.000 de tone.

Contructia cladirii a inceput in anul 1974, iar primul metru cub de beton a fost turnat in fundatie la 31 mai. turnul reprezinta munca arhitectului Vladimir Obydov si a inginerilor David Basiladze si David Dorman.

Pe langa faptul ca transmite semnale radio si TV, este principalul provider de servicii de internet din oras, turnul este un simbol al luptei de independenta din Lituania, aici avand loc una dintre cele mai sangeroase lupte de la inceputul anilor 90, in care si-au pierdut viata 14 civili neinarmati. In memoria lor a fost montata la parterul turnului a expozitie fotografica. De asemenea, langa intrare pot fi gasite cruci si monumente care amintesc de cea mai mare batalie pentru independenta din Lituania.

In varful turnului a fost deschisa o cafenea, unde turistii pot admira o priveliste spectaculoasa a orasului pe o raza de 50 de kilometri. Tot in varful turnului este si o platforma de observare, un fel de camera circulara, cu o inaltime de 165 de metri, care se misca lent. O rotatie completa a platformei dureaza aproximativ o ora.

 
Preturi intrare in Turnul Televiziunii:
Bilet adulti: 21 LT
- elevi si persoane cu dizabilitati: 9 LT
- intrarea gratuita pentru copiii sub 5 ani
Program Turnul Televiziunii:
- de marti pana sambata intre orele 11.00 - 21.00
- duminica si luni intre orele 11.00 - 20.00
Telefon Turnul Televiziunii:
+370 5 252 5333
Site oficial Turnul Televiziunii:
Vilnius
Bilete de avion spre Vilnius:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Turnul Televiziunii:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne