Universitatea Vilnius din Vilnius, obiective turistice Vilnius

Universitatea Vilnius, Vilnius

Obiective turistice Vilnius

Institutia este una dintre cele mai vechi si cele mai renumite unitati de invatamant superior din Europa de Est si Europa Centrala. A fost infiintata in 1579 si a functionat pentru o lunga perioada de timp ca singura scoala de invatamant superior din Lituania, pastrand traditiile culturale si stiintifice si jucand un rol important in viata culturala a tarii, dar si a statelor vecine.

De-a lungul a mai bine de patru secole de existenta, Universitatea din Vilnius a cunoscut perioade de dezvoltare si declin, de renastere, precum si de inchidere. Universitatea este un martor unic al istoriei statului lituanian.

Istoria ne arata ca in 1579, regele Stefan Bathory a transformat colegiul iezuit, fondat in 1570, intr-o institutie de invatamant superior, primind numele "Academia et Universitas Vilnensis Societatis Jesu". Aceasta transformare a fost confirmata de Papa Grigore al XIII-lea.

Desi este departe de alte centre culturale europene, Universitatea din Vilnius s-a ridicat la nivelul altor universitati europene de renume. A avut profesori si studenti cu merite deosebite, printre care amintim: poetul Mathias Casimir Sarbievius, celebrul profesor de retorica si filosofie ¬ģygimantas Liauksminas, autorul primei carti de istorie a Lituaniei, Albertas Vijūkas - Kojelavi√®ius, dar si poetul Czeslaw Milosz, laureat al Premiului Nobel pentru Literatura in 1980.

In cadrul complexului universitatii se afla Biserica Sfantul Jan si Biblioteca Nationala.

Transport public pentru Universitatea Vilnius:
Adresa: Universiteto g. 3, Vilnius 01122
Preturi intrare in Universitatea Vilnius:
 
Program Universitatea Vilnius:
 
Telefon Universitatea Vilnius:
+370 5 268 7001
Site oficial Universitatea Vilnius:
Vilnius
Bilete de avion spre Vilnius:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Universitatea Vilnius:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne