Catedrala Se din Viseu, obiective turistice Viseu

Catedrala Se, Viseu

Obiective turistice Viseu

Impetuoasa Se (catedrala), cu groaznicele ei turnuri pentru clopote din granit, se gaseste in fata muzeului. Construita intre 1289 si 1313, structura ei principala face legatura intre stilurile romanic si gotic, cu toate ca renovarea radicala a avut loc mai tarziu, inzestrand-o cu o fatada in stil baroc si bolti in stil manuelin in interior.

Magnificul naos triplu este inundat de lumina, gratie multiplelor ferestre si surselor laterale de lumina, atragand atentia spre mareata decoratiune de altar, o opera clasica a maiestriei poleirii baroce.

In fata se gasesc capele pentru cor, elaborat sculptate si in stil baroc, si, tipic pentru dinamismul acestui oras mic, mobila de altar ultracon-temporana, proiectata de Luis Cunhain 1992.

Uita-te dupa nisa care contine un relicvar din argint sub forma unei extensii care expune oasele Sf. Teotonio (1082-1162), staret al acestei catedrale inainte de a infiinta Santa Cruz din Coimbra.

In laterala intrarii principale se gaseste claustrul in stil manuelin, un exemplu superb al arhitecturii portugheze din perioada Renasterii. Nu rata portalul lateral, o realizare a sculpturii in piatra in stil romano-gotic, care incorporeaza un basorelief al Fecioarei cu Pruncul.

Acesta a ramas nedetectat pentru secole pana ce munca de restaurare din 1918 l-a descoperit in partea din spate a claustrului se poate vedea o frumoasa capela boltita si, deasupra, micul Museu de Arte Sacra care expune odoarele bisericii: vesminte bogate, potire si laditele emailate din Limoges care contrasteaza cu un relicvar din argint din secolul al XI-lea al Sf. Ursula din Germania, care pare surprinzator de modern.

Bilete de avion spre Viseu:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Catedrala Se:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne