Obiective turistice Vittoriosa, atractii turistice Vittoriosa, Traveleuropa.ro
  Orase Obiective turistice Vittoriosa, Malta

Obiective turistice Vittoriosa

Publicat la: 2015-12-08 de Alexandru Boboc
Obiective turistice Vittoriosa din Malta

De cealalta parte a Portului Mare, langa docuri, vizavi de Valletta, se intind cele trei orasele - Senglea, Vittoriosa si Cospicua -primele fiind situate pe doua mici peninsule separate intre ele de golfuri adanci, in timp ce al treilea se afla la baza celor doua peninsule.

Birgu, ulterior numit Vittoriosa, a fost locul primei asezari a Ordinului Cavalerilor Ioaniti atunci cand au sosit in Malta, in 1530. Ei au construit aici palate, biserici, un spital, inconjurate de fortificatii puternice.

In timpul Marelui Asediu, cele mai multe dintre constructii au fost distruse. Dupa victorie, Birgu a capatat numele de Vittoriosa.

Pe peninsula invecinata, L'Isla, asezarea a fost numita Senglea, dupa numele Marelui Maestru Claude de la Sengle, care a fost promotorul construirii primelor cladiri pe aceasta limba de pamant; Cospicua se intinde la baza celor doua peninsule, in sec. 17, Cavalerii au construit doua puternice linii de fortificatii care sa protejeze dinspre uscat cele trei orase, Margherita Lines si Cottonera Lines, care pot fi vazute si astazi.

Din Valletta se poate ajunge pe partea cealalta a Portului Mare cu barca, traversand golful, sau pe uscat prin Marsa, mergand de-a lungul malului. Cel mai sanatos este sa mergeti cu autobuzul.

Daca ati inchiriat un automobil si tineti mortis sa-l folositi cu aceasta ocazie, veti constata ca panourile de semnalizare sunt destul de fantezist amplasate, ca sa nu mai vorbim de faptul ca unele dintre ele indica Birgu (nume folosit in continuare de maltezi) si altele Vittoriosa; o idee salvatoare ar fi sa urmariti panourile care indica directia spre Maritime Museum, Muzeul Maritim din Vittoriosa, chiar mai bine semnalizat decat oraselul.

 

Harta obiective turistice Vittoriosa - Long: 14.522451, Lat: 35.887871

 
 
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
Tag: Obiective turistice Vittoriosa, atractii turistice Vittoriosa, de vizitat in Vittoriosa, obiective Vittoriosa, atractii Vittoriosa, turism Vittoriosa.