Obiective turistice Vrancea, Romania
Home Orase Obiective turistice Vrancea, Romania

Obiective turistice Vrancea, Romania

 

Recunoscuta pentru podgoriile sale si peisajul montan spectaculos, Vrancea se afla in extremitatea sud-vestica a Moldovei.

Partea estica a acestei regiuni se contopeste cu Campia Baraganului o intindere aparent nesfarsita, in timp ce la vest Muntii Vrancei se inalta pana la 1600m, iar varfurile lor ascutite marcheaza asezarea unor vulcani stinsi cu mult timp in urma.

Vrancea a fost epicentrul puternicului cutremur din anul 1977 care, insotit de alunecari frecvente de teren, a facut ca aceasta regiune sa capete reputatia de periculoasa.

Folclorul Vrancei este inepuizabil: credinta populara spune ca oita din faimoasa legenda Miorita este din soiul celor de aici.

Ca in multe alte zone rurale din Romania, cultura pastorala din Vrancea deschide o perspectiva complet diferita asupra istoriei Romaniei.

Inca din vremuri stravechi, ciobanii obisnuiau sa-si duca turmele peste munti, in Vrancea, pe lungile poteci retrase dintre Marginimea Sibiului din Transilvania si Crimeea.

Atractii turistice Vrancea

Tag: Obiective turistice Vrancea, Atractii turistice Vrancea, De vizitat in Vrancea, Ce vizitam in Vrancea, Top atractii turistice Vrancea, Top obiective turistice Vrancea, Ghid turistic Vrancea.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne