Limski Kanal din Vrsar, obiective turistice Vrsar

Limski Kanal, Vrsar

Obiective turistice Vrsar

Cei care opresc in Vrsar, sunt cei care, de regula, calatoresc pentru a ajunge mai in sud, pe tarmurile de smarald ale canionului Limski Kanal (Canalul Lim).

Drumul de coasta strabate maquis-ul pana se intersecteaza cu canalul, in realitate un fiord adanc de 12 km, larg de circa 600 m, flancat de coaste inalte de 60 pana la 100 m si de tarmuri luxuriante. Vaporasele fac naveta pentru a-i aduce aici pe turisti, strabatand marea si oferind un spectacol ce taie respiratia (deci merita sa suportati sa stati la rand, aparatele fotografice si multimea de turisti ce coboara din autobuz).

De-a lungul malurilor sale, intre desisuri, se ascund grotele unde au fost gasite dovezi preistorice ce stau marturie a lungii istorii a zonei: populatiile au fost atrase datorita bogatiei canalului, folosit inca din Evul Mediu ca rezerva de peste. Salinitatea scazuta a apelor favorizeaza si cresterea de pesti si moluste, gustoase si din abundenta.

Odata coborati de pe vaporas va puteti face comozi pe una dintre terasele enormelor restaurante ce se intind pe canal.

Bilete de avion spre Vrsar:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Limski Kanal:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne