Top obiective si atractii turistice de vizitat in Vrsar.
Home Orase Obiective turistice Vrsar, Croatia

Vrsar, Croatia

Cladirile din Vrsar se aprind de o culoare deosebit de calda atunci cand apune soarele.

In localitate se spune ca datorita rocii locale, ale carei caracteristici au fost apreciate inca din antichitate; de aici vine de fapt "piatra de constructie folosita in Venetia si Romagna", asa cum scrie Giorgio Vasari, unul dintre cei mai cunoscuti istoriografi ai secolului XVI.

Si astazi, intr-o cariera din apropiere, tinerii artisti, croati si nu numai, se intalnesc timp de trei saptamani pentru a sculpta si slefui aceasta piatra, visand la succes.

Casele elegante, aflate pe inaltimea unei mici coline imbracata in vegetatie, privesc marea. Vrsar este o invitatie. Tencuieli colorate, bucati de sculpturi antice, stradute stramte marginite de chipuri medievale, drumuri, curti interioare inflorite, dansatori din piatra: din nou, Venetia se simte in fiecare colt.

Se merge pe mici strazi tacute, o mana de case si o fascinatie decadenta ce inca nu a fost descoperita de catre turisti.

Dar de unde atata bogatie de arta? Orasul isi trage numele de la inscaunarea romana din Ursaria, asezat pe locul unei fortarete-castel iliric, dar isi datoreaza norocul episcopilor din Porec (iata ca revine acel orasel, cu aurul si bijuteriile religioase), care, in epoca medievala, l-au ales ca resedinta de vara.

VelTravel

Obiective turistice Vrsar

Tag: Obiective turistice Vrsar, Atractii turistice Vrsar, De vizitat in Vrsar, Ce vizitam in Vrsar, Top atractii turistice Vrsar, Top obiective turistice Vrsar, Ghid turistic Vrsar.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne