Catedrala Wells din Wells, obiective turistice Wells

Catedrala Wells, Wells

Obiective turistice Wells

Fie ca te apropii de Wells Cathedral prin Penniless Porch dinspre Market Place, fie ca ajungi aici pe poarta medievala din Sadler Street cunoscuta sub denumirea de "Dean's Eye", vei fi intampinat de ceea ce ar putea parea cea mai frumoasa fatada de catedrala din Europa.

Intre cele doua turnuri cu acoperis rectangular se afla statui din secolul al XIII-lea cu preoti, regi si sfinti - in total, 300 de reprezentari.

Inca de la intrare te izbeste aspectul futuristic, dar intru totul armonios al arcurilor instalate aici intre anii 1338 si 1384 pentru a sustine tumul central, care era instabil.

Catedrala, inceputa in anul 1180, are multe comori de sculptura si arhitectura medievala; cele mai notabile sunt ceasul astronomic din transeptul nordic, ce dateaza din 1392, pe care cavaleri animati se ciocnesc din ora in ora, si locul de rugaciune din secolul al XIV-lea aflat in capatul scarilor, unde 32 de arcade se intalnesc gratios.

Preturi intrare in Catedrala Wells:
Intrarea libera
Program Catedrala Wells:
Zilnic intre 7am - 19pm
Site oficial Catedrala Wells:
Wells
Bilete de avion spre Wells:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Catedrala Wells:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne