Obiective turistice Wiesbaden, atractii turistice Wiesbaden, Germania.
  Orase Obiective turistice Wiesbaden, Germania

Obiective turistice Wiesbaden

, Germania
Publicat la: 2015-09-14 de Marinescu Alina

Wiesbaden, capitala statului Hesse, este un orasel cu trei artere principale, cu magazine elegante si fatade aratoase. Izvoarele cu apa minerala termala au reprezentat o carte de vizita inca de pe vremea cand era cunoscut ca Aquis Maattiacis ("apele lui Mattiaci") - cuvinte inscrise pe poarta din Kurhaus - si Wisibada ("baia din livada"), in secolul i.H., romanii au construit aici bai termale, apoi in aceasta regiune a locuit un trib germanic - Mattiaci.

Wiesbaden-ul de azi dateaza din secolul al XIX-lea, cand ducele de Nassau, si mai tarziu aristocratia prusaca, au ridicat marile cladiri publice si parcurile care constituie astazi frumusetea orasului. Wiesbaden s-a dezvoltat intr-o statiune balneoclimaterica care i-a atras pe cei bogati si faimosi. Vilele lor ornate din Neroberg si casele orasenesti de la inceputul secolului al XX-lea reprezinta farmecul orasului.

Pentru o plimbare de 1 ora prin oras, urcati-va intr-un trenulet THermine (din aprilie pana in octombrie). Biletul pentru 1 zi (5,50 euro) va permite sa urcati si sa coborati ori de cate ori vreti sa explorati atractiile turistice.

Pleaca de sase ori pe zi (10:30-17:00) de la Cafe Lumen (in spatele Marktkirche) si se opreste la Rhein-Main-Halle (vizavi de muzeu), Dorint Hotel, Staatstheater, capela greceasca si statia de tren Neroberg.

Bilete de avion spre Wiesbaden:
Rezerva bilete de avion Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Cauta cazare in Wiesbaden:
Rezerva camere de hotel Click aici!
City Break in Wiesbaden:
Cele mai ieftine City Break-uri Click aici!
 

Harta obiective turistice Wiesbaden - Long: 8.248353, Lat: 50.072548

 
 
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
Tag: Obiective turistice Wiesbaden, atractii turistice Wiesbaden, de vizitat in Wiesbaden, obiective Wiesbaden, atractii Wiesbaden, turism Wiesbaden.