Obiective turistice Wiesbaden, Germania
Home Orase Obiective turistice Wiesbaden, Germania

Obiective turistice Wiesbaden, Germania

 

Wiesbaden, capitala statului Hesse, este un orasel cu trei artere principale, cu magazine elegante si fatade aratoase. Izvoarele cu apa minerala termala au reprezentat o carte de vizita inca de pe vremea cand era cunoscut ca Aquis Maattiacis ("apele lui Mattiaci") - cuvinte inscrise pe poarta din Kurhaus - si Wisibada ("baia din livada"), in secolul i.H., romanii au construit aici bai termale, apoi in aceasta regiune a locuit un trib germanic - Mattiaci.

Wiesbaden-ul de azi dateaza din secolul al XIX-lea, cand ducele de Nassau, si mai tarziu aristocratia prusaca, au ridicat marile cladiri publice si parcurile care constituie astazi frumusetea orasului. Wiesbaden s-a dezvoltat intr-o statiune balneoclimaterica care i-a atras pe cei bogati si faimosi. Vilele lor ornate din Neroberg si casele orasenesti de la inceputul secolului al XX-lea reprezinta farmecul orasului.

Pentru o plimbare de 1 ora prin oras, urcati-va intr-un trenulet THermine (din aprilie pana in octombrie). Biletul pentru 1 zi (5,50 euro) va permite sa urcati si sa coborati ori de cate ori vreti sa explorati atractiile turistice.

Pleaca de sase ori pe zi (10:30-17:00) de la Cafe Lumen (in spatele Marktkirche) si se opreste la Rhein-Main-Halle (vizavi de muzeu), Dorint Hotel, Staatstheater, capela greceasca si statia de tren Neroberg.

Atractii turistice Wiesbaden

Tag: Obiective turistice Wiesbaden, Atractii turistice Wiesbaden, De vizitat in Wiesbaden, Ce vizitam in Wiesbaden, Top atractii turistice Wiesbaden, Top obiective turistice Wiesbaden, Ghid turistic Wiesbaden.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne