Catedrala Winchester din Winchester, obiective turistice Winchester

Catedrala Winchester, Winchester

Obiective turistice Winchester

Cu o inaltime de aproape 170 de m, Catedrala Winchester este cea mai lunga cladire medievala din lume, o biserica magnifica.

A fost in constructie timp indelungat, fiind inceputa in 1079 si terminata abia in 1404. Regi saxoni care au murit inainte de inaltarea bisericii sunt ingropati in jurul camerei corului.

Printre ei se numara si regele William al ll-lea (Rufus), fiu al Cuceritorului, ucis probabil intamplator - de o sageata in timpul unei vanatori in New Forest.

In partea de est a catedralei se afla mormantul St. Swithun, episcop de Winchester din 852 pana in 862.

Swithun, care a fost la un moment dat maestrul lui Alfred cel Mare, era foarte popular printre pelerinii din Evul Mediu - mai ales printre cei dispusi sa negocieze schimbarile de vreme, avand superstitia ca daca ploua in Ziua de St. Swithun, adica pe 15 iulie, va continua sa ploua inca 40 de zile si 40 de nopti.

Datand din secolul al Xll-lea, cristelnita din catedrala este deosebit de frumoasa, cu scene din viata sfantului patron al marinarilor, St. Nicholas, sculptate in marmura neagra.

Trei morminte se disting dintre cele multe insirate. Unul pe culoarul din nord, al lui Jane Austen, care a murit in casa de la nr. 8, in anul 1817; altul in partea de sud, in memoria lui Izaak Walton, comerciant de bunuri si autor al "The Compleat Angler", care a murit in casa de la nr. 7.

Tabloul sau memorial il infatiseaza asezat pe marginea unui rau, citind, cu undita si cosul langa el. In partea de est, al treilea monument este o statuie a scafandrului William Walker, in costumul sau incomod si cu cizme.

Bilete de avion spre Winchester:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Catedrala Winchester:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne