Catedrala Sfantul Petru din Worms, obiective turistice Worms

Catedrala Sfantul Petru, Worms

Obiective turistice Worms

Contine multe elemente gotice. Partial, aceasta locatie de cult (Wormser Dom St. Peter) este pur si simplu o chestiune de cronologie. Catedrala Speyer a fost terminata cu aproape 70 de ani inainte sa fi fost inceputa cea din Worms, cu mult inainte sa fi evoluat liniile mai usoare, mai verticale ale stilului gotic. in plus, o data construita, catedrala Speyer a fost lasata in general neatinsa, pe cand catedrala Worms a fost remodelata frecvent, pe masura ce au aparut alte stiluri arhitecturale si s-au dezvoltat valori noi.

Influenta gotica poate fi vazuta atat la interior, cat si la exterior, de la timpanul complex cu scene biblice de deasupra portalului sudic (intrarea actuala), pana la rozasa mare din corul vestic si la cele cinci statui din culoarul nordic, care povestesc viata lui Hristos. Interiorul catedralei a ars complet in 1689, in razboiul de succesiune al Palatinatului. Din aceasta cauza mare parte din mobilier este baroc, inclusiv magnificul altar principal aurit din 1742, conceput de maestrul arhitect Balthasar Neumann (1687-1753). Stranele corului nu sunt mai putin decorative; au fost construite intre 1755 si 1759 in stil rococo.

Bilete de avion spre Worms:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Catedrala Sfantul Petru:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne