Residenz din Wurzburg, obiective turistice Wurzburg

Residenz, Wurzburg

Obiective turistice Wurzburg

In acest magnific palat in stil baroc au locuit generatii intregi de printi-episcopi din Wurzburg dupa ce s-au mutat din fortareata din varful colinei, Festung Marienberg.

Constructia a fost demarata in 1719 sub indicatiile stralucite ale lui Balthasar Neumann. Majoritatea decoratilor interioare au fost lasate in grija ornamentalistului italian Antonio Bossi si a pictorului venetian Giovanni Battista Tiepolo.

Totusi, spiritul hedonicului print-episcop Johann Philipp Franz von Schonborn este cel care caracterizeaza palatul Residenz. Fiind astazi considerata unul dintre cele mai somptuoase palate din Europa, aceasta structura uimitoare se afla la 10 minute de mers pe jos de la statia de tren pe drumurile rezervate pietonilor Kaiserstrasse si apoi Theaterstrasse.

Imediat dupa ce intri in cladire te intampina cea mai mare scara in stil baroc din tara, Treppenhaus. La jumatatea drumului, scara se desparte in alte doua, care urca spre stanga si spre dreapta in unghi de 180 de grade una de cealalta.

Deasupra, pe bolta, se gaseste fresca gigantica a lui Tiepolo numita cele patru continente, o opera superba in culorile albastru si roz, cu figuri alegorice la colturi, care reprezinta cele patru continente cuoscute la acea vreme (priviti cu atentie trompa elefantului). Tiepolo s-a imortalizat pe sine insusi, ca si pe Balthasar Neumann, m personaje usor de observat.

Dupa aceea, mergeti pana la Weissraal (Camera Alba), iar apoi pana la cea mai mare din camerele princiare, Kaisersaal (Camera de Tron).

Frescele lui Tiepolo infatiseaza vizita din secolul al XIl-lea a imparatului Frederick Barbarossa, in Wurzburg pentru a-si lua sotia. Daca alegeti sa faceti turul cu ghid, veti vedea si camerele personale ale fostilor locuitori ai palatului.

Bilete de avion spre Wurzburg:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Residenz:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne