Biserica Sv Donat din Zadar, obiective turistice Zadar

Biserica Sv Donat, Zadar

Obiective turistice Zadar
Vacanta in Zadar?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 56 € / 2 pers
  CAUTA HOTEL

Astazi, atractia majora a pietei o constitue excentrica constructie a bisericii Sv. Donat; inceputurile sec. LX) care se ridica pe partea de nord-vest: cu forma centrala, conform modelului arhitecturii sacre bizantine, a fost construita cu materiale rebut care proveneau de la cladirile romane (printre fragmentele incorporate pentru partea de jos apare si o inscriptie).

Are un aspect solemn cu inaltimea sa de 27 m accentuata de motivul de ornamente in forma de fasie in relief care caracterizeaza peretii exteriori.

In interior - organizat pe doua nivele cu cupola centrala si firide semicirculare, pilastrii si coloane pentru a forma naosul inelar si a sustine locurile rezervate matroanelor in biserica - rasuna note muzicale, marturie a unui concert: dupa atatea vicisitudini si functiuni (depozit al venetieni-lor in timpul razboaielor impotriva turcilor, apoi muzeu arheologic.) biserica si-a gasit, in sfarsit, vocatia, multumita acusticii optime care o face sa fie sediul ideal pentru concerte.

Bilete de avion spre Zadar:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Biserica Sv Donat:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne