Biserica Sv Marija din Zadar, obiective turistice Zadar

Biserica Sv Marija

Obiectiv turistic din Zadar

Din nou in piata, in partea opusa, se afla biserica Sv. Marija (Sfanta Maria), cu fatada renascentista si imbogatita cu o clopotnita monumentala refacuta la jumatatea secolului XV in baza formelor originale romanice; in interior stucaturile din secolul XVIII au fost restaurate dupa bombardamentele din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Expozitia Zlato Srebro Zadra (Aurarie si Argintarie din Zadar), in apropiere de manastirea benedic-tinelor, detine o colectie care, pe langa exemplarele de orfevrarie cuprinde sculpturi, icoane bizantine, opere din perioada gotica tarzie si Renastere si artizanat din perioada cuprinsa intre secolele VIII si XVIII; obiectul cel mai vechi expus este crucea din Cika (sec. VII-VIII), primita din Palestina ca dar pentru nobila doamna care a fondat complexul.

In apropiere se poate vizita Arheoloski Muzej, muzeu de arheologie fondat in 1832 (este unul dintre cele mai vechi si mai interesante din tara); detine o colectie preistorica, descoperiri din epoca romana (nu trebuie sa pierdeti statuile imparatilor Claudius si Augustus), fragmente de unelte si sticlarie din secolele I si III, materiale din secolul VIII pana in secolul XI.

 
Bilete de avion spre Zadar:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Biserica Sv Marija:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne