For din Zadar, obiective turistice Zadar

For, Zadar

Obiective turistice Zadar
Vacanta in Zadar?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 56 € / 2 pers
  CAUTA HOTEL

De la biserica, ulica Zanottija ne poarta spre centrul asezarii vechi, mai exact in FOR (sec. I i.H.), sufletul orasului roman. In zapaceala placutei piete care se deschide spre mare se contureaza sentimentul unui alt timp alcatuit din ruine. Pe scurt, iata cum apare astazi: sunt vizibile doar fundatiile structurilor antice, o parte a pavajului din piatra, scara de acces la portic, basoreliefuri in piatra, sarcofage si pietre funerare.

La origine forul trebuia sa masoare 90x45 m, era inchis de un portic monumental, lung si larg, ai carui pilastri sustineau o galerie inferioara, de-a lungul celor doua laturi erau pravalii, la sud se deschidea biserica. Din cele doua mari coloane monumentale de pe latura vestica a mai ramas doar una: lanturile care o inconjoara dateaza din epoca medievala, cand era folosita drept coloana a infamiei.

Partea vestica se termina cu capitolium, templu monumental corintic inconjurat de un portic; pe peretele locului de cult, inspre For, se afla o centura din piatra ornata cu reliefuri si creneluri si pilastrii in patru unghiuri decorati cu masti reprezentandu-i pe Jupiter Sfatuitorul si Meduza.

Bilete de avion spre Zadar:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa For:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne