Insula Pasman din Zadar, obiective turistice Zadar

Insula Pasman, Zadar

Obiective turistice Zadar
Vacanta in Zadar?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 56 € / 2 pers
  CAUTA HOTEL

Pasman (56,9 km2) este cunoscuta ca fiind insula geamana a Ugljan datorita asemanarii si apropierii: este legata de aceasta printr-un pod. Toate satele sunt asezate pe coasta vestica, locuitorii sai trebuiau sa fie mai ales tarani avand in vedere ca toate casele au o mica gradina de legume. Centru principal la sud, este Tkon, case vechi si golfuri de cristal; la cativa kilometri spre nordul tinutului, asezata pe o colina, se inalta manastirea be-nedictina din Cokovac, unul dintre centrele de raspandire a limbii glagolitice: un frumos portal ornat cu statuia Madonei pe tron permite intrarea in biserica Sv. Kuzman i Damjan (Sfintii Cosma si Damian), unde se afla un pretios Crucifix din lemn cu pictura gotica.

Dintre insulele din vecinatatea Zadarului cea care intriga cel mai mult este (17,5 km2), o fasie de pamant acoperit de maslini si pomi fructiferi - si incrustata de golfuri - care se afla in centrul canalul dintre Ugljan si Dugi Otok. Nici aici nu exista multe atractii, afara de cazul in care doriti o vacanta numai pentru mare si odihna, la preturi avantajoase.

In centrele din 12 Veli si K Mali se inchiriaza putine case vechi din piatra, risipite pe dig, la marginea arcuirilor intacte; in centru se poate vedea la lucru artizanii olari, deoarece aceasta este una dintre putinele insule unde se lucreaza ceramica.

Calatoria continua. Insulele cele mai indepartate sunt cele mai bune. Adevarata atractie a arhipelagului o reprezinta cele mai nordice, aproape pustii, scufundate in linistea si in parfumul tufelor ce se strecoara spre golfurile transparente despartite de stanci golase; sunt mai putin batute de turisti, linistite chiar si in plina stagiune, nicio pensiune, numai locuinte pentru cazare, spartane, la preturi foarte economice, si un slep supermarket care asigura alimentele.

Bilete de avion spre Zadar:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Insula Pasman:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne