Obiective turistice Zagreb, Croatia
Home Orase Obiective turistice Zagreb, Croatia

Obiective turistice Zagreb, Croatia

 

Zagreb (germana Agram, maghiara Zágráb) este capitala Croatiei. Populatia orasului este 792.000 de locuitori (1.100.000 in zona metropolitana). Este situat pe versantul muntelui Medvednica si pe malul raului Sava, la o altitudinee de 120 m. Amplasarea favorabila din punct de vedere geografic in partea de sud-vet a bazinului panonic, care se extinde spre regiunile alpina, dinarica, adriatica si panonica, ofera cea mai buna legatura de trafic intre Europa centrala si Marea Adriatica.

Pozitia in trafic, concentrarea industriala (prelucrarea metalului, electricitate, textile, industria chimica, farmaceutica, tipografica si a pielii, prelucrarea lemnului, industria hartiei etc.), institutiile sale stiintifice si traditia industriala sublineaza pozitia sa economica fruntasa. Orasul este relativ prosper dupa standardele est-europene, cu toate ca veniturile medii si preturile sunt mai mici decat in vest.

Atractii turistice Zagreb

Tag: Obiective turistice Zagreb, Atractii turistice Zagreb, De vizitat in Zagreb, Ce vizitam in Zagreb, Top atractii turistice Zagreb, Top obiective turistice Zagreb, Ghid turistic Zagreb.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne