Biserica Reformata Maghiara, Uileacu Simleului din Zalau, obiective turistice Zalau
Home Orase Obiective turistice Zalau Biserica Reformata Maghiara, Uileacu Simleului

Biserica Reformata Maghiara, Uileacu Simleului

Obiectiv turistic din Zalau

In apropiere de Zalau, in Uileacu Simleului, comuna Maeriste, se inalta Biserica Reformata Maghiara, cu un turn poligonal. Odinioara facea parte din manastirea benedictina din secolul al Xlll-lea, intemeiata de descendentii regelui maghiar arpad I. Are un tavan frumos casetat.

A fost construita intre anii 1260-1300. Este o biserica de piatra, singura biserica fortificata din zona, si a fost construitaa in stil romanic. Biserica, actulamente reformata-calvina, a apartinut initial unei manastiri romano-catolice benedictine. In interior prezinta o nava dreptunghiulara, flancata in interior de pilastri masivi, deasupra carora sunt ridicate pseudo-tribune laterale, practicate in grosimea zidurilor si prevazute cu nise in capatul estic.

Fatada vestica este prevazuta cu turn-clopotnita de plan patrat (la baza) si octogonal (la partea superioara). Absida poligonala nedecrosata dateaza din anul 1800. Biserica a fost refacuta in secolul al XVIII-lea.

perfect-tour.ro/ Perfect Tour
Bilete de avion spre Zalau:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Biserica Reformata Maghiara, Uileacu Simleului:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne