Conacul Wesselenyi, satul Hodod din Zalau, obiective turistice Zalau
Home Orase Obiective turistice Zalau Conacul Wesselenyi, satul Hodod

Conacul Wesselenyi, satul Hodod, Zalau

Obiective turistice Zalau

Se afla la cativa kilometri spre est de Zalau, in satul Hodod. A apartinut familiei Wesselenyi si a fost construit intre 1736 si 1776, iar in prezent este pe jumatate daramat.

Cetatea Hodod este atestata documentar din 1399, ca fiind construita si apartinand familiei Kusalyi Jakcs György. Familia Wesselényi devine noul proprietar incepand cu anul 1584. Cetatea se destrama in secolul XVIII. Populatia este decimata in rascoala impotriva administratiei austriece condusa de Francisc Rákóczi al II-lea si de epidemia de ciuma din 1742. La inceputul secolului XVIII, contele Wesselényi aduce la Hodod colonisti germani si construieste conacul care-i poarta numele in 1763. Este printre primele conace in stil baroc din Transilvania.

In varful dealului din partea de est a satului se inalta o alta biserica reformata maghiara, aceasta datand din secolul al XV-lea. Emblema familiei Wesselenyi, reprezentata de o sirena si o lebada, decoreaza tavanul casetat, iar amvonul de piatra a fost realizat de maestrul transilvanean David Sipos.

Bilete de avion spre Zalau:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Conacul Wesselenyi, satul Hodod:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne