Galeria de Arta Ion Sima din Zalau, obiectiv turistic Zalau - TravelEuropa.ro
  Orase Obiective turistice Zalau Galeria de Arta Ion Sima

Galeria de Arta Ion Sima

Obiectiv turistic Zalau

La cinci minute de mers pe jos de-aici se afla Galeria de Arta 'Ion Sima' (inchisa lunea) care, asa cum arata si numele, este dedicata in cea mai mare parte panzelor radioase ale pictorului impresionist roman Ion Sima (1898-1985).

Fondat in 1951 si reorganizat in 1971, Muzeul de Istorie si Arta din Zalau a beneficiat, initial, de doua expozitii permanente: cea de istorie si cea de arta populara. Ulterior, printr-un gest de o remarcabila noblete sufleteasca si artistica, Ioan Sima, artist plastic deja consacrat la vremea aceea, originar din Pericei (Salaj), propune forurilor culturale ale vremii o donatie de tablouri personale, cu conditia ca ele sa fie pastrate intr-un spatiu adecvat, si care sa constituie nucleul unui muzeu memorial. La cel mai inalt nivel politic si cultural se decide, astfel, repartizarea imobilului de la nr. 6 de pe strada Gheorghe Doja muzeului judetean, astfel incit acesta sa organizeze aici un muzeu de arta. Se deschide astfel, la 9 iulie 1981, o noua sectie a Muzeului de Istorie si Arta, denumita inspirat Galeria de Arta Ioan Sima.

Galeria de Arta "Ioan Sima" este un remarcabil centru de cultura, care se face tot mai cunoscut in peisajul artistic zonal si national, prin expozitiile pe care le gazduieste. Masura acestei realizari culturale plenare este punerea de acord a tot mai multor critici de arta romini in a sustine ca doi artisti plastici s-au implinit cu adevarat in Rominia, prin asumarea patronarii unor lacasuri de cultura inca din timpul vietii: Ion Irimescu la Falticeni si Ioan Sima la Zalau.

Bilete de avion spre Zalau:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Galeria de Arta Ion Sima:

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Zalau:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne