Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau din Zalau, obiective turistice Zalau
Home Orase Obiective turistice Zalau Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau

Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau, Zalau

Obiective turistice Zalau

Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau se gaseste intr-o cladire din secolul al XlX-lea cu o fatada foarte frumoasa. Sectia de istorie se concentreaza asupra descoperirilor arheologice care includ cateva picturi rupestre datand de mai bine de 100.000 de ani.

Primele inceputuri in organizarea unui muzeu dateaza din anul 1926, cand se organizeaza o expozitie ce demonstra vechimea si continua locuire a acestor meleaguri. in 1951 se inaugureaza muzeul din Zalau care se dezvolta, ajungand azi sa posede mai multe colectii si peste 90000 de exponate: monede, statuete daco-romane, documente din evul mediu, epoca moderna si contemporana si piese de arta populara romaneasca, sculpturi si picturi.

Sectia de istorie cuprinde in principal colectii arheologice (20000 obiecte) referitoare la toate fazele locuirii in aceasta zona.

Sectia etnografica expune lucrari in lemn, textile, ceramica taraneasca pe sticla, costume traditionale salajene etc.
Sectia de arta cuprinde colectii de pictura, grafica si sculptura, ale unor artisti ca Aurel Ciupe, Romulus Ladea, Petre Abrudan, Nagy Imre s.a.

Bilete de avion spre Zalau:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne