Obiective turistice Zamora, de vizitat in Zamora, Spania
Home / Orase / Obiective turistice Zamora, Spania

Obiective turistice Zamora, Spania

 
Vacanta in Zamora?
Pune in bagaj jucaria potrivita pentru cel mic!
 
 
 

Considerata uneori un muzeu viu de arta romanica, Zamora preceda perioada romanica. Istoria sa merge inapoi pana la celtii si romanii care ocupau aceasta colina strategica dominand raul Duero.

Orasul se afla pe un deal stancos din nord-vestul Spaniei, in apropiere de frontiera cu Portugalia si este traversat de raul Duero. Gazduieste aproximativ 20 de biserici romanice din secolele XII si XIII, diferite una de cealalta. Multe dintre acestea sunt inca in stare de functionare si datorita lor, Zamora a fost numit un "muzeu de arta romanica".

Situat in zona care a fost odata vechiul regat al Castiliei, Zamora este un teren dominat de lupte, castele si temple, o regiune acoperita de lacuri si strabatuta de rauri, in care turistii se pot bucura de istorie si traditii, dar si vinuri si branzeturi alese.

Exista o multime de obiective turistice in Zamora. Istoria a lasat o amprenta puternica aici si poate fi retraita prin micile biserici romanice, zidurile de piatra, cetatile si castele locale. In plus, sunt foarte multe locuri fermecatoare si in apropierea orasului, cum ar fi orasul Fermoselle, Benavente, la Hiniesta, Puebla de Sanabria si lacul uimitor Sanabria sau Toro - unde se produc vinuri spaniole delicioase.

Zamora, cunoscut si sub numele de "El Perdigon", reprezinta un mod diferit de a vizita Spania, departe de plajele insorite si nisipul auriu din orasele turistice aglomerate. Cu siguranta nu veti gasi acest oras in multe ghiduri turistice, insa merita intr-adevar sa fie vizitat.

 

De vizitat in Zamora

Vacanta in Zamora cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Bilete de avion spre Zamora:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Zamora:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Zamora obiective turistice, Ce poti vizita in Zamora, Top obiective Zamora, Top atractii Zamora, Zamora locuri de vizitat, Locuri de vizitat Zamora, Locuri de vizitat in Zamora, Zamora atractii turistice, Zamora de vizitat, De vizitat in Zamora, Ce vizitam in Zamora, Top atractii turistice Zamora, Top obiective turistice Zamora, Zamora ghid turistic, Calatorii in Zamora.