Obiective turistice Zaragoza, Spania
Home Orase Obiective turistice Zaragoza, Spania

Obiective turistice Zaragoza, Spania

 

Imaginea acestui oras de peste 600.000 de locuitori se datoreaza constructiei extensive din sec. al 19-lea, dupa ce fusese devastat de trupele lui Napoleon. Industria joaca un rol important si, inainte de Expo 2008, periferiile neatragatoare se intindeau pana aproape de raul Ebro. In centru vei gasi bulevarde si piete largi, o viata comerciala dinamica si un labirint de stradute intunecate.

In 714, Zaragoza a fost cucerita de mauri, care au ocupat-o timp de 400 de ani. Pe atunci, asezarea era numita Saraqusta sau Medina Albaida. In  1118, orasul a fost luat din mainile maurilor de Alfons I Razboinicul, care, ca semn al victoriei, a dat ordin, un an mai tarziu, sa fie construita o catedrala. Acest lacas de cult, finalizat abia in secolul al 16-lea, si devenit resedinta episcopala in anul 1318, este numit de localnici pe scurt La Seo.

Specificul orasului il da faptul ca aici coexista marturii a patru culturi diferite in aceasta urbe a diversitatii: Zaragoza romana, Zaragoza crestina, Zaragoza maura si Zaragoza evreiasca.

 
Pret vechi: 52 €
Pret nou de la: 39 €
Cauta hotel

Atractii turistice Zaragoza

Tag: Obiective turistice Zaragoza, Atractii turistice Zaragoza, De vizitat in Zaragoza, Ce vizitam in Zaragoza, Top atractii turistice Zaragoza, Top obiective turistice Zaragoza, Ghid turistic Zaragoza.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne