Obiective turistice Targoviste, de vizitat in Targoviste
Acasa Orase Obiective turistice Targoviste, Romania

Obiective turistice Targoviste

Publicat sau actualizat la: de Marinescu Ana
Tag: Obiective turistice Targoviste, atractii turistice Targoviste, Top obiective turistice Targoviste.
 

Din secolul al XIV-lea pana la jumatatea celui de-al XVII-lea, cand turcii l-au obligat pe domnitorul Constantin Brancoveanu sa mute capitala mai la sud, Targoviste a fost cel mai important oras al Munteniei. Astazi, aceasta infloritoare asezare industriala pastreaza franturi uimitoare din trecutul sau medieval.

Targoviste se afla chiar la poalele dealurilor subcarpatice, la aproximativ 80 km nord-vest de Bucuresti. Are o populatie de aproximativ 90.000 de locuitori si se poate lauda cu una dintre cele mai mari otelarii din Romania.

Data fiind multimea cladirilor de beton din oras, este greu sa te gandesti la Targoviste ca la o resedinta regala sau sa-ti imaginezi convoaiele de animale de povara care probabil treceau pe strazile acestui oras medieval, situat strategic pe o ruta comerciala.

Este chiar si mai greu de crezut ca luptele nemiloase care s-au dat aici au afectat viitorul Europei. Vestigiile spun insa o alta poveste, iar majoritatea locurilor istorice se gasesc la mica distanta unul de altul, asa ca poti merge linistit pe jos.

VelTravel
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne