Obiective turistice Austria, de vizitat in Austria, harta google, date gps, orase recomandate de noi, totul despre Austria
Home / Tari / Despre Austria
 

Austria

 
Publicat la: 2011-09-16

Austria a fost locul de nastere al mai multor compozitori faimosi ca de exemplu Wolfgang amadeus Mozart, Johann Strauss Sr., Johann Strauss Jr., Arnold Schoenberg, Anton Webern sau Alban Berg (ultimii trei au facut parte din faimoasa a-2-a scoala Vieneza). La Viena si-au compus principalele opere compozitori renumisi, precum Ludwig van Beethoven, Joseph Haydn alti austrieci renumiti au fost fizicienii Ludwig Boltzmann si Erwin Schrödinger, filozofii Ludwig Wittgenstein si Kurt Goedel, poetul Peter Rosegger si pictorul Gustav Klimt. Mari juristi precum Rudolf von Ihering sau Hans Kelsen au facut celebra scoala vieneza de drept, in special in domeniul dreptului public. In domeniul economiei austrieci de seama au fost Friedrich von Hayek, Karl Popper si alti.

Fiind situate in alpi, vestul si sudul austriei sunt renumite ca o destinatie a sporturilor de iarna. Cel mai inalt munte este Grossglockner, cu 3.798 m inaltime. Nordul si estul tarii sunt formate mai ales din terenuri deluroase. Climatul este temperat, cu ierni reci si veri racoroase.

Aproape 10% din austrieci provin din alte tari de langa Austria, in special din natiunile fostului bloc estic. Mai mult de 40.000 - 50.000 de sloveni locuiesc in provinciile austriece Carintia si Steiermark. Este prezent si un grup mare de imigranti pentru munca. Limba oficiala, germana, este vorbita de toata lumea.

Mai mult de trei sferturi din austrieci sunt romano-catolici. Exista de asemenea comunitati protestante cu vechi traditii, comunitati mozaice si, dupa cel de-al 2 lea razboi mondial, comunitati islamice.

 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne