Savurati diversitatea culinara austriaca! De-a lungul timpului, austria a devenit locul desfatarii celor cu gusturi rafinate. Fermierii, viticultorii si gazdele au redescoperit bucuria productiei proaspete, locale si sezoniere, astfel incat vizitatorii pot gusta mancare si bautura de calitate, din cele mai bune produse pe care le poate oferi austria.
Daca aveati impresia ca mancarea austriaca se limiteaza la Wiener Schnitzel si strudel de mere, ganditi-va mai bine. Desi mancarea traditionala reprezinta unul dintre cele mai bune motive pentru vizitarea austriei, cunoscatorii cer un platou Backstube – medalioane din carne de porc, servite cu cartofi copti, sau Kaiserschmarren – un fel de omleta cu struguri si compot de prune. Si pentru ce care nu sunt preocupati prea mult de silueta lor, exista Mohr im Hemd, o delicioasa budinca de ciocolata in sos de ciocolata.
Renumita prin mancarea indestulatoare, bucataria austriaca poate avea influente delicate, ca cea italieneasca in sud si maghiara in nord si o multime de branzeturi locale delicioase.