Obiective turistice Bosnia si Hertegovina, de vizitat in Bosnia si Hertegovina, harta google, date gps, orase recomandate de noi, totul despre Bosnia si Hertegovina
Home Tari Despre Bosnia si Hertegovina
Despre Bosnia si Hertegovina

Bosnia si Hertegovina

Publicat la: 2013-07-30

Bosnia si Hertegovina (Bosnia-Hertegovina, cunoscuta pe plan local ca: Bosna i Hercegovina) este o tara in Europa de sud-est cu o populatie de circa patru milioane de locuitori. Tara este patria a trei etnii constituente: bosniacii, sarbii si croatii. Alti locuitori apartinand altor grupuri etnice nu au statutul de "constituenti". Un cetatean al Bosniei si Hertegovinei, indiferent de etnie, este de obicei numit bosniac.

Tara se invecineaza cu Croatia la vest cu Serbia la est si Muntenegru la sud-sud-est. Are iesire la mare sub forma unei mici fasii de pamant de circa 20 km la Marea Adriatica, in jurul orasului Neum. Interiorul tarii este predominant muntos cu diferite rauri, cele mai multe nenavigabile. Capitala este la Sarajevo, care este de asemenea si cel mai mare oras.

Bosnia si Herzegovina a fost una din cele 6 republici ale Iugoslaviei. Si-a castigat independenta in cursul razboaielor din anii 1990 si, in conformitate cu Acordul Dayton, este administrata de un reprezentant numit de Consiliul de Securitate al ONU. Este descentralizata si impartita din punct de vedere administrativ in doua entitati, Federatia Bosniei si Hertegovinei si Republika Srpska.

Bosnia este principala regiune geografica a statului modern, si formeaza coloana sa vertebrala istorica. Hertegovina este cel mai important dintre celelalte teritorii unite politic cu Bosnia, si a fost inclusa in numele oficial al tarii incepand cu mijlocul secolului al 19-lea.

Denumirea "Bosnia" vine de la asezarea geografica a regiunii prin care trece raul Bosna. "Hertegovina" a fost in trecut un ducat austriac ("Herzog" insemnand "duce" in limba germana). Teritoriile au fost unite administrativ dupa ce Bosnia a fost ocupata de Imperiul Otoman in 1463, iar Hertegovina 20 de ani mai tarziu.

Bilete de avion spre Bosnia si Hertegovina:
Rezerva bilete de avion Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Cauta cazare in Bosnia si Hertegovina:
Rezerva camere de hotel Click aici!
Transferuri de la aeroport:
Rezervati taxiul de la aeroport Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne