Cipru este o destinatie mai selectiva decat altele, cu un caracter mai special. Insula nu are nimic sofisticat ci doar frumusete si simplitate naturala combinata cu arhitectura calma si eleganta o desavarsita. Nimic nu este extravant si ostentativ. Totul a fost construit sa fie la locul lui, intr-o dimensiune fireasca si umana.
In Cipru va veti simti placut si total relaxati, veti fi uimiti doar de faptul ca aici nu exista nici un fel de poluare.
O caracteristica aparte este faptul ca locuitorii insulei sunt crestini prin excelenta - au fost convertiti la crestinism in anul 45 de catre insusi Apostolul Pavel. Insula Cipru este a treia ca marime, din Mediterana, dupa Sicilia si Sardinia.
Numele insulei deriva din grecescul "arama". Cipru este locul de nastere al civilizatiei grecesti, cu o istorie lunga cu rezonante contemporane.
Fenicienii, romanii, cruciati, francii, venetieinii si alti cuceritori si-au lasat amprenta asupra civilizatiei locale. Influenta englezilor este cea mai evidenta si contemporana. Prima remarca este la urcarea in taxi: volanul pe dreapta.
Temple grecesti, ruine romane, biserici bizantine, castele cruciate si hoteluri moderne cu servicii ireprosabile sunt motive placute pentru a alege, ca destinatie de vacanta, Insula Cipru.
Plantatiile de portocali si maslini, padurile de pini si cedru va vor insoti in toate calatoriile dvs. pe insula Cipru.
Istoric Cipru
Insula Cipru a cunoscut numeroase stapaniri in decursul istoriei: asiriana, egipteana, persana, romana si bizantina. In secolul al 12-lea a fost ocupata de cruciati pana in 1489, cand a trecut sub stapanirea Venetiei. In 1571 a fost ocupata de Imperiul Otoman, iar in 1878 de Imperiul Britanic. La 16 august 1960 Ciprul a obtinut independenta de stat, constituindu-se ca republica federala binationala, in cadrul Commonwealth-ului Britanic.
In 1974 episcopul Makarios, pe atunci presedinte al Ciprului, a avut intentia sa uneasca Ciprul cu Grecia. Serviciile secrete turcesti au aflat de intentia lui Makarios si, in noaptea dinaintea declararii anexarii Ciprului la Grecia, trupele turcesti au invadat partea de nord a Ciprului, locuita predominant de turci, instaurand Republica Turca a Ciprului de Nord si alungand pe toti grecii. Cei din sud au reactionat in acelasi fel si i-au alungat in nord pe toti turcii. Situatia s-a perpetuat pana in zilele noastre. Actul nechibzuit al lui Makarios a declansat asa-numita "criza cipriota". Republica Turca a Ciprului de Nord e recunoscuta de Turcia in prima saptamana de la infiintare.
La 1 ianuarie 2008, adopta moneda euro, iar pe 17 februarie 2008 au avut loc primul tur al alegerilor prezidentiale, iar Dimitris Christofias a fost ales presedinte din al 2-lea tur pe 24 februarie.