Obiective turistice Croatia, de vizitat in Croatia, harta google, date gps, orase recomandate de noi, totul despre Croatia
Home Tari Despre Croatia
Despre Croatia

Croatia

Publicat la: 2012-07-18

Croatia (in limba croata "Republika Hrvatska") este o tara situata in sud-estul Europei, la intersectia dintre muntii Balcani, campia Panoniei si marea Mediterana. Ea se invecineaza cu Slovenia si Ungaria la nord, Serbia si Bosnia-Hertegovina la est, Muntenegru la sud si marea Adriatica la vest. Suprafata tarii este de 56,594 km patrati. In Croatia se intalnesc toate formele de relief. Principalul lant muntos al tarii este cel al Alpilor Dinarici (vf. Dinara – 1831 metri cel mai inalt punct).

In estul tarii se gaseste campia Slavoniei (parte a campiei Panonice), campie traversata de mai multe rauri sau fluvii precum Dunarea, Sava, Drava sau Kupa. Coasta Dalmatiei, zona situata in vestul Croatiei, este presarata cu numeroase insule si insulite, din care cele mai mari sunt Cres si Krk. Croatia este o republica parlamentara. Parlamentul ("Sabor") este unicameral, alcatuit din 100 pana la 160 de membri. Croatia este stat membru NATO si stat candidat la aderarea la UE. Data aderarii la UE este Iulie 2013. Capitala Croatiei este orasul Zagreb. Conform recensamantului din 2011, Croatia are o populatie de 4.290.621 de locuitori. In 2010, Croatia avea un PIB real/capita de $17.818. Indicele Dezvoltarii Umane este de 0.796, ceea ce plaseaza Croatia in randul tarilor foarte dezvoltate.

Sectorul serviciilor alcatuieste aproape 75% din PIB-ul Croatiei, industria 20% si agricultura 6%. Principalele activitati industriale sunt constructia de nave, procesarea alimentelor, IT si industria farmaceutica. In 2008, rata somajului in Croatia era de 15%. Turismul este una din cele mai importante ramuri ale economiei Croatiei, alcatuind in jur de 20% din PIB. Principala atractie turistica a Croatiei este Coasta Adriatica unde este concentrata si marea majoritate a infrastructurii turistice.

Bilete de avion spre Croatia:
Rezerva bilete de avion Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Cauta cazare in Croatia:
Rezerva camere de hotel Click aici!
City Break in Croatia:
Cele mai ieftine City Break-uri Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne