Specialitati de mancaruri din Croatia
Pršut i paški sir (sunca uscata la aer, asemanatoare cu prosciutto italian, si branza de oaie adusa de pe insula Pag) este servit ca aperitiv
Salata od hobotnice (salata de caracatita), este facuta din caracatita, cartofi, ceapa, patrunjel tocat, ulei de masline, usturoi zdrobit si suc de lamaie
Crni riýot (risotto negru) se face din sepie preparata in propriai cerneala
Janjetina (friptura de miel), este popular peste tot in Croatia, si nu este neobisnuit a vedea un miel intreg prajit pe un bat la marginea soselei
Bauturi specifice din Croatia
Dingac - cea mai celebra zona producatoare de vin rosu, aflata pe peninsula Peljesac, cu strugurele Plavac Mali (micutul Plavac)
Malvazija - un foarte bun spre excelent vin alb din Istria
Medovaca - un tip de rakija (un spirt local foarte puternic), atenuat cu miere, mai ales in Istria.
Kava (cafea) - cafeau, in general, este excelenta in toata Croatia, si este unul dintre acele lucruri care pun tara in miscare. Acesta este bauta in stil italian - espresso sau ca bijela kava (cafea cu lapte)
Pivo (bere) este populara in intreaga tara - berea lager predomina.