Obiective turistice Islanda, de vizitat in Islanda, harta google, date gps, orase recomandate de noi, totul despre Islanda
Home / Tari / Despre Islanda
 

Islanda

 
Publicat la: 2013-07-30

Islanda este o mare insula in Atlanticul de nord, aproape de Cercul Arctic, caracterizata de un peisaj salbatic si colorat, cu lava de culoare neagra, sulf rosu, gheizere de culoare albastra, cascade si vai verzi, iar linia coastei este dantelata de numeroase golfuri si fiorduri. Daca sunteti interesati de natura, atunci Islanda este destinatia perfecta. Pe timpul verii, multe companii ofera excursii ghidate cu autobuzul prin toata tara. Puteti de asemenea sa faceti drumetii pe cont propriu, langa zone precum Thorsmoerk, Snaefellsjoekull si multe altele. O alta alternativa o reprezinta plimbarile calare.

Islanda este una dintre tarile cele mai active din punct de vedere vulcanic. Hekla in sud a erupt de 16 ori, fiind descris de preoti ca "poarta spre Iad". In regiunile de coasta insa, domneste civilizatia, in special in capitala Reykjavik, unde locuieste peste jumatate din populatia tarii. Reykjavik este situata intr-un golf larg, inconjurat de munti si este o zona de izvoare termale ce creeaza un sistem de incalzire natural si nedaunator mediului. Capitala este un centru aglomerat, cu cladiri ce combina arhitectura de moda veche cu cea moderna. Desi este un oras mic, Reykjavik are o viata de noapte animata de sute de petrecareti.

Principalele atractii turistice din Islanda
- Faceti o excursie pana la Golden Circle, in Thingvellir, locul in care se afla vechiul parlament islandic, Gullfoss, cea mai faimoasa cascada din tara, cu o cadere de apa de 30m si Geysir, locul de unde tasnesc izvoare termale.

- Plimbati-va pe o plaja de nisip negru pe coasta de sud de langa Vik, apoi vizitati muzeul folcloric din micul sat Skogar.

- Relaxati-va in Westfjords. In acest peisaj spectaculos se afla cele mai izolate sate din tara. Latrabjarg, cel mai nordic punct al Europei, este cea mai mare stanca cu pasari din lume, la o inaltime de 400m.

- Descoperiti peisajul misterios alcatuit din bulboane de noroi, cratere de vulcani, campuri de lava si petece de iarba si apa, care misuna de pasari, la lacul Myvatn, una dintre cele mai populare destinatii turistice din tara.

- Urmati pasii lui James Bond si vizitati laguna glaciara Jokulsarlon, un loc preferat de fotografi si regizori si unde ghetarii plutitori creaza un peisaj ireal.

- Alaturati-va iubitorilor de natura care vin in fiecare primavara in insulele Westmann, pentru a vedea intoarcerea pufinilor la cuiburi, dupa ce au petrecut iarna pe mare. In luna august milioane de pui de pufin parasesc cuibul pentru prima data si invata sa zboare.

- Explorati Landmannalaugar, perla tinuturilor superioare centrale. Acest peisaj colorat in verde, galben, portocaliu si rosu este punctat de multe izvoare si iazuri fierbinti si reprezinta un adevarat paradis pentru artisti si cei care fac drumetii.

- Vizitati Akureyri, la 60km sud de Cercul Arctic, ce are o locatie superba, la capatul fiordului Eyjafjordur, cel mai lung din tara. Explorati insula Grimsey.

- Imbaiati-va in apele de culoare turcoaz ale Lagunei Albastre. Aflata intr-un peisaj lunar creat de campuri de lava, laguna este renumita pentru proprietatile curative si apa geotermala bogata in minerale.

- Priviti balenele! Apele din jurul Islandei sunt printre cele mai bune din lume pentru a surprinde o varietate de balene.

- Faceti drumetii - de la Parcul National Skaftafell pana la Westfjords si peninsula Snaefellnes.

- Caii islandezi sunt o specie adaptata perfect terenului, calaria pe terenurile de lava si plaje parasite fiind un sport popular.

 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne