La ce te gandesti cand auzi de Irlanda? Cel mai probabil la piticei de basm cu joben verde, la un trifoi cu patru foi - care aduce noroc, la berea Guiness, pub-uri, crema de whiskey si cafea cu alcool, la comitate cu peisaje mirifice (vestitele "shires") si la step.
Insa, iti poti completa bagajul de cunostinte despre aceasta tara extraordinara, invatand cate ceva despre modul in care irlandezii prepara (si consuma) mancarea.
Potrivit Wikipedia.org, bucataria irlandeza se imparte in doua mari categorii: mancaruri traditionale, mai simple, si cele moderne, ceva mai elaborate, care se servesc in restaurante.
Traditional, irlandezii au preferat cartoful sau varza oricarei alte legume, mancarurile preparate de ei valorificand la maxim gustul inconfundabil si proprietatile acestora.
Un exemplu graitor este succesul de care se bucura si in ziua de astazi mancaruri traditionale, precum tocana irlandeza, mancarea de varza cu bacon sau "colcannon", ce contine cartofi si usturoi salbatic.