Obiective turistice Slovenia, de vizitat in Slovenia, harta google, date gps, orase recomandate de noi, totul despre Slovenia
Home / Tari / Despre Slovenia
 

Slovenia

 
Publicat la: 2013-06-11

Daca v-ati dorit vreodata sa vizitati o tara cunoscuta de putini oameni si pe care si mai putini stiu sa o indice pe harta, atunci Slovenia este destinatia ideala. Vzitati aceasta tara cat mai curand, pentru ca in scurt timp aceasta comoara va fi foarte cautata. Cu mai putin de 2 milioane de locuitori, Slovenia este mai relaxanta si mai sofisticata decat orice alta destinatie etichetata ca "Europa de est" si este singura tara care a beneficiat doar de guverne democratice in perioada post-comunista.

Spre deosebire de Croatia sau Bosnia si Hertegovina, Slovenia s-a despartit de Iugoslavia aproape fara varsare de sange. Chiar si cand facea parte din Iugoslavia, era regiunea cea mai prospera, fapt ce a usurat mult tanzitia de la o economie comunista la piata capitalista libera.

Ascunsa intre Alpi si Mediterana, Slovenia a fost binecuvantata cu munti spectaculosi, paduri dese si o portiune din coasta Adriaticii. Capitala Ljubljana este deosebit de pitoreasca si, datorita pozitiei in inima Sloveniei, reprezinta un punct de plecare in excursii in toata tara.

Obiective turistice in Slovenia

• In capitala Ljubljana traversati raul Ljubljanica si mergeti spre primaria din 1718 cu fantana in stil baroc si doua curti deschise, apoi explorati stradutele din centrul istoric al orasului.

• Indreptati-va spre turnurile gemene ale catedralei Ljubljana din 1708, care contine fresce impresionante si este privita ca fiind cea mai frumoasa cladire ecleziastica din tara.

• Faceti un tur al institutiilor culturale din capitala - Muzeul Orasului, Muzeul National, Galeria Nationala, Casa lui Plecnik si Galeria de Arta Moderna.

• Luati trenul pana in pestera spectaculoasa Postojana de 20km, la o ora distanta de coasta. Stalagmitele si salile cavernoase ce pot cuprinde pana la 10.000 de oameni reprezinta o frumusete rara a naturii.

• In portul Koper explorati centrul istoric al orasului, catedrala din secolul XV, loggia si Palatul Pretorului, biserica in stil romanesc Carmin Rotunda si Muzeul Provincial, ce contine harti vechi ale zonei.

• Piran este bijuteria de pe coasta Sloveniei, aflata la sud de Koper. Bucurati-va de arhitectura venetiana si restaurantele de pe malul apei, sau relaxati-va inotand in Adriatica.

• Portoroz este cea mai populare statiune de litoral a Sloveniei, cu numeroase hoteluri, cafenele si sporturi nautice.

• La sud de Maribor puteti vedea ramasite romane si centrul medieval Ptuj, care este si scena carnavalelor traditionale. Centrul istoric Ptuj este plin de strazi pietruite, biserici si cladiri in stil baroc.

• In statiunea montana Bled puteti vizita Biserica Parohiala in stil neo-gotic si Castelul Bled, fosta resedinta a episcopilor de Brixen. Cocotat la 100m inaltime, castelul va ofera imagini panoramice ale orasului si lacului. Iarna, va asteapta sporturi precum patinaj si curling.

• Mergeti cu caiacul sau pluta pe raurile Idrijca, Kolpa, Sava, Bohinjka, Dolinka, Savinja si Soca.

• Exista o gama larga de statiuni de schi - Bohinj, Bovec Pohorje, Cerkno, Kranjska Gora, Krvavec, valea Zgornjesavska, the Rogla si Vogel.

• Relaxati-va in statiunile Sloveniei. In special statiunea Radenci este renumita pentru apele minerale despre care se spune ca s-au servit la curtea imperiala din Viena si la curtea papala din Vatican.

• In vestul Sloveniei se afla Lipica, locul in care puteti vedea caii lipizani, crescuti de aristocratia austro-ungara din secolul XVIII. In prezent, in intreaga lume se mai afla doar 3.000 de exemplare. Puteti face un tur al fermei de cai, urmari spectacole de calarie sau puteti calari voi insiva un astfel de cal.

 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne