Mancare specifica Amsterdam
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Amsterdam nu trebuie evitata sub nicio forma!Pranzul de obicei este unul pe fuga, ori la un fast food ori ceva rapid la un restaurant, precum pannekoeken, care este nimic altceva decat o clatita groasa cu tot felul de umpluturi, de la sunca la branza cu ou, la care se adauga o portie de cartofi prajiti cu sau fara sos de maioneza. Daca nimeriti in Amsterdam toamna sau iarna veti vedea ca multi localnici prefera supele care sunt si ele destul de diferite, dar retetele se bazeaza pe cat mai multe legume.
La cina se mananca de obicei peste, orice fel de peste care provine din Marea Nordului, de la cod la batog, stridii sau tipar ori hering. Apropo de tipar, ar fi bine sa incercati tiparul afumat, o adevarata traditie in Olanda, si nu ar trebui sa uit nici de calcan ce se serveste de cele mai multe ori in restaurante cu garnitura de legume.