Mancare specifica Antalya
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Antalya nu trebuie evitata sub nicio forma!Feluri renumite de mancare in Antalya:
Döner kebap – poate cea mai cunoscuta specialitate, omniprezenta acum si in Romania, constain carne stratificata pusa pe o tepusa verticala si facuta la foc direct si servita apoi intr-o pide(pita);
Sis kebap – reprezinta carnea de miel sau de pui condimentata si facuta sub forma de frigaruie,la gratar;
Karniyarik – foarte popular in familiile traditionale turcesti, reprezinta vinete amestecate cuceapa, usturoi, rosii si carne tocata, tot amestecul, extrem de delicios, fiind facut apoi la foc mic,la cuptor;
Meze – reprezinta esenta bucatariei turcesti din perspectiva unui necunoscator si consta intr-oalaturare numeroasa de gustari diverse, servite la inceputul mesei; in prinicpal se vor regasibranza, iaurtul, vinetele, sarmale cu orez, chiftelute sau alte tipuri de salate;
Menemen – este cel mai intalnit fel la micul dejun; este consistent, baza fiind alcatuita din oua,in care se amesteca apoi ceapa, rosii, ardei, masline si mirodenii, amestecul fiind gatit in untincins sau in ulei de masline;
Baklava – cel mai cunoscut desert turcesc, extrem de dulce insa; reprezinta un foietaj stratificat,puternic imbibat in sirop de zahar si in miere, acoperit cu nuci pisate;
Kadayif – reprezinta bobite marunte de foietaj, folosite ca suport pentru branza dulce siropata,care in final formeaza kunefe, o alta specialitate
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la
