Mancare specifica Cadiz
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Cadiz nu trebuie evitata sub nicio forma!Bucataria din Cadiz are ramasite romane, arabe si coloniale distincte si difera in functie de locul in care va aflati. In zonele de coasta, de exemplu, cele mai bune mancaruri sunt "Calamares en su Tinta" (calmar in sos propriu), "Tortitas de Camarones" (omleta cu o coaja subtire si creveti mici) si toate tipurile de crustacee, inclusiv arici de mare, crab si homar.
Pe de alta parte, vinul local si sherry-ul produs in Jerez joaca un rol important in mancarurile de pe continent. Incercati "La perdiz estofada" (caserola de potarniche), "Revuelto de esparragos trigueros" (omleta cu sparanghel proaspat), "aceitunas alinadas" (masline marinate) si-asa mai departe. In satele de munte trebuie sa gustati din "Caldereta de cordero" (caserola de miel), "Guiso de rabo de toro" (tocana din coada de bou), "Wild game, esparragos trigueros" (sparanghel la gratar), printre altele.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la