Mancare specifica Chisinau
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Chisinau nu trebuie evitata sub nicio forma!Bucataria Moldovei profita din plin de roadele solurilor fertile si de influentele datorate locatiei sale, la intalnirea dintre diverse natiuni si culturi. Aceste influente se remarca astazi in felurile grecesti precum placintele si inavrtitele, elemente mediteraneene precum drojdia, aluatul de patiserie, uleiul vegetal, vinul sec folosit in prepararea lugumelor si a carnii, precum si sosurile picante.
Cei trei sute de ani de conducere otomana au lasat mostenire tendinta de a consuma carne de berbec si numele identic al unor feluri de mancare - ghiveci, musaca, ciorba. Influenta slava in bucataria se reduce la placinte cu varza, pasca de Paste, muraturile si saramurile. Cel mai caracteristic aliment pentru bucataria moldoveneasca este mamaliga. Legumele sunt fierte si foarte rar prajite.
Vinurile moldovene sunt renumite in toata lumea pentru gustul si aroma rafinata. Multimea podgoriilor permite o mare diversitate a soiurilor, de la alb la cel rubiniu, de la sec pana la demi-dulce si dulce, si de la tulburel pana la un vin absolut transparent. Vinurile vechi, disponibile pentru degustari in crame, este o carte de vizita pentru Moldova.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la