Mancare specifica Copenhaga
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Copenhaga nu trebuie evitata sub nicio forma!Smorrebrod sunt, pentru bucataria daneza, ceea ce sunt pastele pentru cea italiana: o mancare emblematica, accesibila, cu nenumarate variante, prilej de manifestare a traditiei si, totodata, de inovare.
Tartinele mici, cu paine de secara (asta sunt, la baza, smorrebrod) se preteaza tuturor fanteziilor gustative si oricine poate inventa mii de combinatii savuroase din multele ingrediente traditionale, carora li se poate adauga - in spiritul noii bucatarii europene - si cate o nota mai exotica (cel putin, exotica fata de stilul nord-european).
Peste marinat, afumat sau prajit, mezeluri, branzeturi sau oua fierte, ciuperci, felii de friptura rece sau pate de ficat, marar, hrean, mustar sau inele de ceapa, creveti sau caviar ori - trecem la chestii exotice - struguri si felii de portocala… imbinati-le cum vreti, treaba voastra, ca voi mancati.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la
