Mancare specifica Cork
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Cork nu trebuie evitata sub nicio forma!La ce te gandesti cand auzi de Irlanda? Cel mai probabil la piticei de basm cu joben verde, la un trifoi cu patru foi - care aduce noroc, la berea Guiness, pub-uri, crema de whiskey si cafea cu alcool, la comitate cu peisaje mirifice (vestitele "shires") si la step.
Insa, iti poti completa bagajul de cunostinte despre aceasta tara extraordinara, invatand cate ceva despre modul in care irlandezii prepara (si consuma) mancarea.
Potrivit Wikipedia.org, bucataria irlandeza se imparte in doua mari categorii: mancaruri traditionale, mai simple, si cele moderne, ceva mai elaborate, care se servesc in restaurante.
Traditional, irlandezii au preferat cartoful sau varza oricarei alte legume, mancarurile preparate de ei valorificand la maxim gustul inconfundabil si proprietatile acestora.
Un exemplu graitor este succesul de care se bucura si in ziua de astazi mancaruri traditionale, precum tocana irlandeza, mancarea de varza cu bacon sau "colcannon", ce contine cartofi si usturoi salbatic.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la