Mancare specifica Cornwall
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Cornwall nu trebuie evitata sub nicio forma! Cine nu a auzit de celebra expresia "mic dejun englezesc" sau "Great Brith Breakfast"? Exact, este cea mai bogata masa cu care cineva isi poate incepe ziua: fie un amestec de grill sau prajeli, fie o combinatie de oua, carnati, sunca, rosii, ciuperci, budinca alba sau neagra, paine prajita in ou, urmate de paine prajita cu marmelada...toate servite cu un ceai.
In ultimii 20 de ani, bucataria englezeasca a capatat o nota inovatoate si moderna, devenind mult mai diversificata, insa preparatele traditionale nu au fost niciodata inlaturate. La mare cautare sunt urmatoarele combinatii: fazan la cuptor cu sos de paine, carne de vita la cuptor si budinca de Yorkshire cu sos de hrean, carnati si piure de cartofi cu mustar englezesc iute, friptura cu ceapa, friptura si placinta de rinichi, paine cu branza si ceapa murata (Ploughman's Lunch), peste si cartofi prajiti cu sare cu otet sau musaca (shepard's pie) cu sos Worcestershire.
Deserturile sunt simple, dar satioase: budinca servita fierbinte cu stafide, placinta cu mere, prune sau rubarba, tarta cu umplutura de crema de capsuni, budinca de ghimbir servita fierbinte cu sos de ghimbir.
Ca bautura, poti savura diferitele feluri de bere locala, servite fara presiune cu o pompa manuala sau direct din butoi. Se spune ca odata ce ai gustat din aromele subtile ale berii locale, devii instantaneu dependent de aceasta licoare.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la