Mancare specifica Eltville
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Eltville nu trebuie evitata sub nicio forma!Bucataria locala Combina pestele proaspat si Wild (vanatul), sosurile si supele, avand la baza vinurile Riesling si Spatburgunder (Pinot Noir). Tafelspitz (carne de vita fiarta) si Rheinischer Sauerbraten (friptura marinata intr-un sos dulce-acrisor de struguri) sunt specialitatile traditionale favorite.
Kartoffel (cartoful) se foloseste mai ales la supe, Reibekuchen si Rosti (clatite din cartofi) si Dibbe sau Dippekuchen (in dialect: Ddppekoche), o specialitate coapta intr-un vas de metal si servita cu compot de mere. Himmel und Erde, tradus cuvant cu cuvant prin "rai si pamant", este un amestec de piure de cartofi si sos de mere, asortat cu felii de ceapa prajita si carnati in sange.
Vinul local Riesling este un soi predominant alb si Spatburgunder (Pinot Noir) este cea mai importanta varietate de vin rosu din Rheingau, Mittelrhein si din regiunile viticole Mosel care vor fi prezentate in acest capitol. Celelalte trei regiuni viticole -Rheinhessen si Nahe, langa Bingen, si Ahr, la sud-vest de Bonn - imbogatesc varietatea vinurilor care pot fi degustate de-a lungul traseului.
Gutsausschank im Baiken restaurantul cochet tinut de Andrea si Stefan Seyffardt este amplasat pe varful unui deal, in mijlocul faimoasei podgorii Rauenthaler Baiken. Panorama care se deschide de pe terasa acoperita cu vita-de-vie, meniul bazat pe produse proaspete de tara si vinurile excelente - din domeniile Hessian State Wine - creeaza cadrul unei experiente deosebite, traita prin prisma "Rheingau Riesling". Specialitatile casei sunt supa-crema Riesling si Riesling lasagna (cu carne si praz).
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la