Mancare specifica Koln
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Koln nu trebuie evitata sub nicio forma!Pe langa faptul ca este cel mai vechi oras din Germania si ca are peste 30 de muzee, Köln este foarte bine cunoscut pentru berea sa cu aroma de biscuit si o prospetime trecatoare, servita in pahare mici de 0.21 litri, numite "stange".
Orasul este foarte apreciat si pentru mancarea sa traditionala deosebit de gustoasa. Se stie ca nemtii iubesc la nebunie carnea si ca au gasit niste metode de-a dreptul delicioase de a o prepara.
Iata cateva feluri de mancare pe care trebuie neaparat sa le incercati in Köln:
- "Raiul pe pamant" (Himmel un Ääd); numele provine de la cele doua ingrediente principale: merele (din cer) si cartofii (din pamant) si este un fel de piere de cartofi cu un gust dulce de mar. Se serveste cu carnati.
- mettbrötchen - o chifla cu carne tocata cruda de porc; desi suna putin infricosator, este foarte gustoasa si nu trebuie ratata!
- celebrul snitel nemtesc cu cartofi prajiti
- schweinshaxe aka Crispy Pork Knuckle - o portie enorma de carne de porc cu piure de cartofi, pe care o vei gasi ca fiind cel mai gustos fel de mancare pe care l-ai incercat vreodata
- carnat cu ficat (leberwurst) - se serveste cu o chifla si bucati de ceapa rosie si este divin
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la
