Mancare specifica Lindau
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Lindau nu trebuie evitata sub nicio forma!Specialitatile pescaresti predomina in jurul lui Bodensee. In lac traiesc peste treizeci si cinci de tipuri de pesti, dintre care cel mai apreciat este Felchen (pastrav-argintiu); este recomandat sa fie consumat blau (fiert inabusit intr-un sos de apa si otet cu mirodenii, numit Essigsud) sau Miillerin (copt cu migdale). Insotiti-l cu un excelent vin alb Meersburg.
Daca va aventurati spre nord, in Svabia de Sus, specialitatile cele mai comune sunt Pfannkuchen si spatzle, ambele pe baza de faina si oua:
- pfannkuchen (clatite) sunt in general umplute cu carne, branza, dulceata sau stafide sau taiate in taietei fini si turnate intr-un consomme limpede numit Fladlesuppe.
- spatzle sunt taietei din oua, taiati grosolan si prajiti pana devin aurii; ei constituie garnitura uzuala a pranzului duminical svab de rosbif -Rinderbraten.
- maultaschenUna este una dintre cele mai cunoscute mancaruri svabe si este un fel de ravioli care se servesc de obicei intr-o fiertura presarata cu arpagic.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la
