Mancare specifica Napoli
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Napoli nu trebuie evitata sub nicio forma!Familiarizarea cu Napoli inseamna si degustarea delicateselor si gusturilor puternice din bucataria orasului. Aceste gusturi sunt rezultatul "imbinarii" cu bucataria altor culturi, de-a lungul secolelor arabii, normanzii, spaniolii si francezii au condus orasul, fiecare contribuind la gastronomia orasului.
Rezultatul este un tip unic de gatit. Importul in Italia a produselor din "Lumea Noua": cartofi, ardei, fasole, cafea si in special rosii, ingrediente care sunt frecvent utilizate in bucataria napoletana, a fost fundamentala pentru crearea mancarurilor traditionale ale orasului. Napoli este foarte bine cunoscut in intreaga lume pentru pizza, dar de asemenea si pentru sosurile pentru paste, preparatele din peste, deserturi.
Un exemplu tipic de meniu napoletan poate incepe cu o mozzarella in carrozza, care trebuie sa aiba ansoa inclusa si apoi sa continue cu o farfurie de spaghete alla puttanesca sau spaghete cu scoici sau cu maccheroni sos Ragu napoletan, care dureaza cateva ore pentru a se face si este rivalul sosului bolognez.
Ca fel principal, puteti comanda impepata di cozze (scoici). Apoi, dupa felurile de mancare din peste, nu este nimic mai bun decat o branza buna maturata. In Napoli exista scamorza si caciocavallo.
Unele parti ale regiunii Campania, sunt acoperite cu vii, cum ar fi, de exemplu, zona Avellino. Aceasta zona produce unele vinuri celebre: Greco di Tufo DOC, Taurasi DOCG si Fiano di Avellino. Acesta din urma este ideal ca un aperitiv sau sa insoteasca felurile din peste. Alte vinuri de mentionat sunt Lacryma Christi del Vesuvio, care poate fi alb, rosu sau roze si Aglianico del Taburno.
Meniul poate continua cu un desert: un baba,un fel de tort specific care este, de obicei, aromatizat cu rom sau o sfogliatella sau struffoli. Nu trebuie sa ratati ocazia de a gusta real pastiera napoletana, un produs de patiserie specific, care este facut din grau si branza ricotta si apoi aromatizat cu esenta de flori de portocal.
Acest fel de mancare trebuie acompaniat la sfarsit cu cafea si o ammazzacaffè (lichior dupa cina), in special in Napoli. Fiti gata pentru a gusta una dintre cele mai bune cafele pe care le-ati baut vreodata: napolitani sunt adevarati maestrii in transformarea boabelor de cafea intr-o opera de arta. Dupa cafea, trebuie sa incercati limoncello, un minunat lichior de dupa cina facut din coaja de lamai din Sorrento sau de pe coasta Amalfi si care sunt adesea folosite pentru a aroma creme si deserturi.
Napoli devine din ce in ce mai popular, mai ales printre membrii generatiei mai tinere, atat italieni cat si straini. Viata de noapte a orasului este plina de vitalitate. Barurile si cafenelele sunt concentrate in jurul Piazza Bellini, Piazza Santa Maria La Nova si Piazza San Domenico Maggiore si devin aglomerate in jurul ore 23.00. Daca doriti sa va aventurati la periferia orasului, exista numeroase baruri si cluburi in apropiere de port si pe Lungomare din Pozzuoli.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la