Mancare specifica Neuchatel
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Neuchatel nu trebuie evitata sub nicio forma!Mancarea elvetiana este variata. In general, alimentele de baza sunt painea si produsele derivatele din lapte, in special faimoasele branzeturi elvetiene - Gruyere, Vacherin, Emmental si Tete de Moine. Exista si o mare varietate de canati si salamuri - Beinwurst, Engadinerwurst, Kalbsleberwurst (pate din ficat de vitel), Knackerli, Landjager si Leberwurst (pate).
Specialitatile nationale includ - Viande sechee (carne de porc sau vita uscata) consumata cu ceapa murata, Pieds de porc, Rosti (cartofi prajiti), Fondue Bourguignonne (cuburi de carne cu sos) si Leckerli (prajitura cu miere acoperita cu glazura de zahar).
Un mic dejun tipic include paine, unt, marmelada sau miere, poate ceva branza sau cerele, plus lapte, ciocolata fierbinte, ceai sau cafea. Bauturile variaza de la apa, pana la bauturi racoritoare si o mare varietate de bere si vinuri.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la