Mancare specifica Omis
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Omis nu trebuie evitata sub nicio forma!Turistii nu trebuie sa rateze urmatoarele mancaruri si preparate culinare traditionale:
- sunca afumata si uscata dupa metode traditionale (Try Dalmatinski Prsut);
- mancaruri traditionale preparate in restaurantele locale (Jela ispod peke);
- specialitatile cu fructe de mare;
- paine coapta sub un capac de fier (peka);
- pastrav proaspat;
- prajituri de casa (Fritule and Krostule).
Ristorante Radmanove Mlinice, aflat langa cascade, este recoscut pentru bucataria traditionala: broaste fripte si pesti din fluviu.
Va recomandam si Konoba Bracera de pe Jadranska Magistrala, o frumoasa terasa umbrita de pini, pe mare, unde trebuie neaparat sa incercati sepia la gratar si aluatul verde cu homar.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la
