Mancare specifica Oradea
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Oradea nu trebuie evitata sub nicio forma!Romanilor le place mancarea. Pot petrece ore intregi alegand ingredientele, pregatindu-le si gatind. In plus, adora sa o imparta cu oaspetii. O masa buna este un motiv de mandrie. Este foarte important sa fii o gazda desavarsita. Chiar si atunci cand au foarte putin pentru ei, romanii se asigura ca oaspetii primesc suficienta mancare si bautura.
Romanilor le place carnea, iar aceasta este grasa si gustoasa. Multi tarani cresc animale pentru a-si asigura hrana proprie si pentru a vinde prisosul pe pietele locale. Fermierii au de obicei doua vaci, cateva capre, o mana de oi, cateva gaini si gaste si nelipsitul porc. Acesta din urma este ingrasat pentru Craciun si nicio bucatica nu se iroseste. Romanii au o varietate uimitoare de carnati, crenvursti, salamuri si caltabosi. Una dintre gustarile preferate sunt mititeii la gratar, rulouri din carne tocata de vita, porc si oaie. In mod traditional, mititeii sunt insotiti de mustar, paine alba si un pahar de bere romaneasca.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la
